Over EAGM

Wij bestaan sinds 2003 en zijn erkend en gecertificeerd door de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg. Wij beschikken inmiddels over een schat aan kennis en ervaring en wij mogen een grote groep overheden, stichtingen en particulieren tot onze vaste klantengroep rekenen.

Zorg voor monumenten

Wij zijn gevestigd in Montfoort en verrichten onze werkzaamheden door het gehele land, maar ook in België en Duitsland. U kunt voor het volledige traject bij ons terecht: van planvorming naar fondsenwerving, van begeleiding van de uitvoering, naar oplevering en evaluatie.

Ieder monument een unieke benadering

Ieder monument is anders en vereist een eigen benadering. EAG Monuments is gespecialiseerd in het bepalen van een eigen, unieke strategie die passend is en aansluit bij monument, eigenaar en locatie.

De eerste stap naar planvorming is een, geheel vrijblijvend, adviesgesprek op de plaats van het monument. Wij doen een inventarisatie van uw noden en wensen. Indien gewenst doen wij historisch onderzoek, voeren wij een bouwkundig onderzoek uit en stellen wij, aan de hand van onze bevindingen, voor u een projectplan( restauratieplan, herbestemming-  en/of onderhoudsplan) op. In de volgende fase kunnen wij voor u een bestek en begroting  opmaken, u begeleiden bij de fondsenwerving, u adviseren en een rol spelen bij het aanbestedingstraject en directievoering over de uitvoering verzorgen. 

Projecten

Buitenwegse molen

Van afgebrande molen naar duurzaam monument.

Dakruiter in Babyloniƫnbroek

Deze wonderschone dakruiter van de Hervormde kerk in Babyloniƫnbroek verkeerde in zeer slechte staat.

Narrenmuhle in Viersen

De Narrenmuhle in Viersen (deelstaat Nordrhein - Westfalen) is een zogenaamde 'gesloten standerdmolen'.